Lunar, Casa Ioana cheltuieşte Ron 29,000 (€6,450) pentru a oferi adăpost temporar şi suport profesional femeilor şi copiilor, victime ale violenţei domestice şi familiilor care şi-au pierdut locuinţa.

Ceea ce este important – ne costă doar Ron 19 (€4.25) pe zi pentru a sprijini o persoană care se află în grija noastră.

Beneficiem de sponsorizare constantă lunară care ne ajută să continuăm furnizarea serviciilor psihosociale şi acest lucru se datorează:


Restul de bani sunt strânşi prin formularul de 2% taxa pe venit, evenimente de strângere de fonduri şi donaţii singulare. Suntem deosebit de recunoscători “Doamnelor britanice din Bucureşti” (BLOBs) pentru sprijinul oferit în ceea ce priveşte organizarea principalelor evenimente de strângere de fonduri. Toate fondurile contribuie la oferirea de adăpost şi servicii psihosociale individuale pentru ca femeile şi copiii victime ale violenţei domestice şi familiile fără adăpost să poată merge mai departe în viaţă.

Lunar, beneficiem de sprijinul variat al voluntarilor noştri. Activităţile întreprinse de aceştia sunt foarte bine corelate cu munca noastră, de la implicare personală cu beneficiarii noştri până la sprijin acordat în strângerea de fonduri şi în îndeplinirea sarcinilor administrative. Aportul voluntarilor este extrem de valoros pentru modul în care furnizăm serviciile noastre.

Exploraţi această secţiune pentru a afla cum vă puteţi implica!

Poţi dona

Casa Ioana se bazează pe donaţii pentru a oferi servicii care schimbă şi consolidează vieţi. Donând Asociaţiei Casa Ioana poţi salva o viaţă şi poţi ajuta femeile vulnerabile şi copiii să îşi continue viaţa.

Sprijinul tău va permite Casei Ioana să ajute cât mai multe femei şi copii să fie în siguranţă şi în acelaşi timp să meargă mai departe. Poţi face acest lucru chiar astăzi.

Poţi dona o dată

Poţi face o donaţie online, cu cardul de credit sau contul PayPal, pur și simplu, cu ajutorul butonului nostru de donaţie PayPal aflat pe bara de mai jos, “Click aici pentru a părăsi site-ul imediat”. Alternativ, poţi dona prin transfer bancar. Donaţiile sugerate de mai jos sunt un ghid cu privire la cât de importantă este o donaţie şi cât de mult poate ajuta.

De asemenea, poţi trimite un cec de plată prin poştă la adresa ‘Asociaţia Casa Ioana: Şoseaua Olteniţei 39-41, Sector 4, Bucureşti 041294, România

Ron 25 (€5.50) va oferi unui copil sprijin educativ.

La Casa Ioana, organizăm activităţi educative pentru copii, ajutându-i să exploreze într-un mediu sigur cultura căreia aparţin. Prin donaţia făcută poţi ajuta un copil să îşi trăiască din nou copilăria.

Ron 50 (€11) va ajuta o femeie să revină pe piaţa forţei de muncă.

Adesea, femeilor le este impus să nu mai lucreze şi asta din cauza soţilor agresori sau au fost nevoite să îşi abandoneze locul de muncă pentru a scăpa de violenţă şi abuz. Altele şi-au pierdut locurile de muncă ca urmare a pierderii locuinţelor. Donaţia ta ar putea ajuta o femeie să îşi recâştige independenţa.

Ron 100 (€22) va asigura un pachet de urgenţă.

Uneori, femeile trebuie să plece în grabă de acasă şi ajung la Casa Ioana fără nici un obiect ci doar cu ce sunt îmbrăcate. Altele şi-au pierdut toate bunurile în momentul în care familia a fost evacuată sau le-au fost furate pe perioada în care au stat pe străzi. Donaţia ta ar putea acoperi costul pentru pachetul de urgenţă pe care îl oferim.

Ron 150 (€33.50) poate furniza necesarul de rechizite pentru ca un copil să meargă la şcoală

O uniformă şcolară şi un ghiozdan cu cărţi şi rechizite vor ajuta copiii să fie la acelaşi nivel cu ceilalţi colegi din noua şcoală, simţindu-se mai încrezători. Donaţia ta ne-ar putea ajuta să oferim un pachet şcolar pentru aceşti copii.
Pentru mai multe informaţii ne poţi contacta la +40 21 332 6390 sau ne poţi trimite un email la office@casaioana.org.

Desigur, puteţi dona sumele specificate mai sus sau oricât sunteţi dispuşi. Ne bazăm pe aceste donaţii astfel încât să putem continua să sprijinim femeile vulnerabile şi copiii pentru a merge mai departe spre o viaţă independentă, oferindu-le sprijinul de care au nevoie într-un mediu sigur şi protector.

Donaţii lunare

Toate donaţiile primite produc o diferenţă extraordinară în viaţa acestor femei şi copii. Suntem extrem de recunoscători pentru sprijinul primit astfel şi ne angajăm să folosim banii primiţi în cel mai eficient mod posibil.

Atât donaţiile lunare cât şi cele singulare sunt indispensabile pentru ca noi să putem continua furnizarea de servicii. Cu toate acestea, din cauza situaţiei economice deficitare, donaţiile lunare constante ne ajută să plănuim în avans activităţile pe care dorim să le întreprindem.

Poţi dona lunar prin diferitele metode de plată: plată periodică, standing order (ordin de plată programat) sau transfer programat. Sumele sugerate mai jos sunt un ghid pentru a evidenţia cât de importantă este donaţia ta şi cât de mult poate ajuta.

Ron 570 (€125) pe lună va oferi adăpost unei femei vârstnice

Casa Ioana îşi deschide uşile adesea pentru femeile singure, în vârstă, care se regăsesc în situaţia de a fi rămas fără un adăpost deoarece nu şi-au mai putut plăti cheltuielile de întreţinere ori au fost abandonate de familie. Ajutorul tău îi poate asigura hrană şi alte lucruri de care are nevoie.

Ron 750 (€165) pe lună va oferi siguranţă şi suport pentru o mamă cu copii

Femeile şi copii care experimentează violenţa domestică au nevoie de un adăpost sigur şi suport pentru a-şi restabili viaţa. Banii donaţi vor permite unei mame cu copii să beneficieze de protecţie şi sprijin pe durata tranziţiei lor spre o viaţă independentă.

Desigur, puteţi dona sumele specificate mai sus sau oricât sunteţi dispuşi, acestea fiind un reper. Ne bazăm pe aceste donaţii astfel încât să putem continua să sprijinim femeile vulnerabile şi copiii pentru a merge mai departe spre o viaţă independentă, oferindu-le sprijinul de care au nevoie într-un mediu sigur şi protector.

Pentru mai multe informaţii ne poţi contacta la +40 21 332 6390 sau ne poţi trimite un email la office@casaioana.org.

Pentru a face o donaţie lunar, poţi alege serviciile bancare de plată periodică, standing order (ordin de plată programat) sau transfer programat pentru suma pe care o doreşti, perioada (ex. 12 luni) şi frecvenţa (ex. lunar).

Detaliile bancare sunt:

Raiffeisen Bank S.A.
Agenţia Brâncoveanu: Şoseaua Olteniţei 56, Sector 4, Bucureşti, România
Nume cont: Asociaţia Casa Ioana
Cod Swift: RZBRROBU
Conturi IBAN:
Cont RON: RO81RZBR0000060008694500
Cont EURO: RO26RZBR0000060008694617
Cont USD: RO35RZBR0000060009407211
Nu uita, dacă eşti plătitor de taxe poţi direcţiona 2% din impozitul pe venit către Casa Ioana.

2% taxa pe venit

Daca eşti cetăţean român, plătitor de taxe, legea îţi dă ocazia să direcţionezi 2% din venitul impozabil către Asociaţia Casa Ioana care oferă cazare temporară şi servicii sociale femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice şi excluziunii sociale.

Procedura este simplă: trebuie să completezi Formularul 230. Formularele trebuie trimise prin poştă sau depuse chiar la Administraţia Finanţelor Publice a sectorului sau a localităţii de care aparţii.

Dacă te decizi să direcţionezi cei 2% către Asociaţia Casa Ioana, ne poţi trimite un email – ANAF nu oferă informaţii despre cei care ne-au donat – deoarece dorim să îţi mulţumim!

De ce să nu le spui şi celor din familie sau apropiaţilor despre Casa Ioana Îi poţi întreba dacă doresc să ne ajute prin direcţionarea taxei pe venit. Locul de muncă este un alt mediu propice răspândirii acestei veşti. Povesteşte-le colegilor despre munca depusă de Asociaţia Casa Ioana şi solicită-le ajutorul.

Poţi printa oricâte formulare consideri că îşi sunt necesare şi le poţi oferi apropiaţilor, prietenilor şi colegilor, pentru a le completa. Pentru a facilita şi mai mult lucrurile, ne poţi contacta la numărul de telefon +40 21 332 6390 sau ne poţi trimite un email la adresa office@casaioana.org şi vom trimite pe cineva să colecteze formularele şi să le depună!

20% taxa pe profit

Legea sponsorizării oferă posibilitatea companiilor de a redirecţiona până la 20% din taxa obligatorie pe profit (dacă nu depăşeşte 3% din cifra de afaceri) către Casa Ioana, pentru a ne ajuta în munca noastră ce presupune oferirea de cazare temporară şi servicii de suport pentru femeile şi copiii victime ale violenţei domestice şi excluziunii sociale. Donaţia poate consta în bani sau bunuri.

Un exemplu:

Compania ta înregistrează un profit de aproximativ Ron 100,000.
Taxa pe profit datorată statului este de 100,000*16/100 = Ron 16,000.
Cei aproximativ 20% din taxa de profit pe care îi poţi dona reprezintă 16,000*20% = Ron 3,200. Sponsorizarea este deductibilă din taxă dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (nu depăşeşte 3% din cifra de afaceri şi 20% din taxă)

Procedura necesită doar completarea unui contract de sponsorizare între compania ta şi Casa Ioana. Contabilul îţi poate oferi mai multe detalii.

Este o modalitate de câştig pentru ambele părţi:

 • NICIUN COST pentru compania ta! Suma sponsorizării derivă din taxa pe profit care trebuie plătită către stat oricum
 • compania ta nu trebuie să aştepte ca statul să îi returneze suma sponsorizată; aceasta se deduce ÎNAINTE de a plăti taxa
 • Casa Ioana beneficiază de suportul financiar de care are nevoie pentru a ajuta femeile vulnerabile şi copiii să îşi continue viaţa, folosindu-ne de experienţa şi competenţele dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate

Pentru mai multe informaţii ne poţi suna la +40 21 332 6390 sau ne poţi trimite un email la office@casaioana.org.

Contractul de sponsorizare

Legea privind sponsorizarea oferă posibilitatea de a redirecţiona 20% din taxa pe profit direct către Casa Ioana. Apăsaţi pe acest link pentru a descărca o copie a Contractului de sponsorizare. Contractul trebuie să fie în limba română, dar poate fi descărcat şi în limba engleză de aici.

Donaţii în bunuri

Casa Ioana primeşte donaţii în bunuri deoarece acestea sunt de folos beneficiarelor noastre care au fost forţate de cele mai multe ori să îşi abandoneze de urgenţă căminul ca urmare a violenţei domestice, lăsându-le fără posibilitatea de a-şi lua cu ele bunurile personale.

Comunitate

Bunuri personale precum cele de mai jos sunt extrem de utile:

 • haine purtate în stare bună, în special pentru femei şi copii
 • jucării folosite în stare funcţională
 • televizoare, calculatoare şi console
 • valize şi genţi
 • veselă, tacâmuri, vase pentru gătit şi ustensile
 • tablouri şi decoraţiuni pentru a face camerele cât mai primitoare

De asemenea, apreciem donaţiile precum paturi, pilote, pături, lenjerii de pat sau dulapuri, canapele şi fotolii, scaune.
Beneficiarii noştri au nevoie de maşini de spălat rufe, aragaz electric şi frigidere.
Avem mare nevoie de cărucioare pentru copii, scaune înalte, pătuţuri pentru copii, echipamente de joacă pentru copii mai mari.

Companii

Poate ajuta compania ta Casa Ioana cu noi aparate electrice, mobilier, lenjerie de pat şi covoare? Avem nevoie de obiecte, cum ar fi maşini de spălat rufe, aragaz electric şi frigidere; mobilier pentru camera de zi, cum ar fi: canapele si fotolii, mese de cafea; mobilier de dormitor cum ar fi paturi supraetajate, paturi de copii, dulapuri.
În cazul în care compania ta poate ajuta, valoarea donaţiei poate fi dedusă din impozitul pe profit. Află aici cum.

Voluntariat

Cu un stil de viaţă ocupat, a găsi timp pentru a face voluntariat poate fi un lucru dificil. Cu toate acestea, beneficiile voluntariatului sunt enorme pentru tine, familia ta, si comunitatea ta. Voluntariatul la Casa Ioana te poate ajuta să îţi faci noi prieteni, să înţelegi comunitatea, să dobândeşti noi competenţe, şi chiar te poate ajuta să avansezi în carieră.
Echipa noastră de voluntari îşi dedică din timpul şi abilităţile lor pentru a ne ajuta. Activităţile lor fac o mare diferenţă la Casa Ioana.

Avem nevoie de ajutorul tău

Casa Ioana se bazează pe bunăvoinţa persoanelor pentru a-şi continua munca de sprijinire a femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice şi a excluziunii sociale.
Voluntarii ajută ca Asociaţia Casa Ioana să îşi ofere serviciile de schimbare şi consolidare a vieţilor beneficiarilor.

Doresc să fiu voluntar – cum pot să ajut?

Puteţi ajuta în diferite modalităţi ca şi voluntar al Casei Ioana . Asociaţia recrutează voluntari ce pot :

 • dezvolta şi realiza newsletter-ul nostru online, lucru care presupune şi implicarea unor beneficiari în procesele de editare şi producţie
 • lucra cu femei şi copii, în special prin implicarea acestora în activităţi educaţionale, cum ar fi vizite culturale , jocuri care încurajează munca în echipă şi încrederea, activităţi de gătit, activităţi de dezvoltare a abilităţilor parentale, excursii, etc.
 • pot participa alături de echipa noastră de profesionişti, în special în activitatea de consiliere.
 • participa la activităţile administrative. Acestea includ sarcini de traducere şi interpretare, strângere de fonduri, etc.

Dacă sunt şi alte activităţi care se potrivesc cu abilităţile şi experienţa ta, ne poţi contacta astfel încât să ne putem întâlni şi să discutăm acest lucru.
Pentru mai multe informaţii despre voluntariat ne poţi contacta la +40 21 332 6390 sau ne poţi trimite un email la office@casaioana.org

Ce oferim voluntarilor?

 • o oportunitate de a contribui la munca organizaţiei
 • o oportunitatea de a dezvolta abilităţi într-un anumit domeniu, de exemplu strângere de fonduri sau comunicare
 • o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională
 • Casa Ioana va oferi întotdeauna referinţe, atunci când persoana le va solicita

Ce aşteptăm din partea voluntarilor?

 • angajament faţă de valorile şi principiile Casei Ioana
 • angajamentul de a lucra pe o perioada de timp, specific statutului de voluntar (de obicei trei luni)

Egalitate şi diversitate

Casa Ioana respectă principiile egalităţii şi diversităţii. Procedurile de recrutare şi selecţie reflectă angajamentul nostru, lucru aplicat atât în cazul voluntarilor, cât şi în cazul personalului angajat.