Potențial maxim

Avem misiunea de a împuternici familiile vulnerabile pentru a-și atinge întregul potențial. Familiile noastre ar trebui să poată trăi într-o lume – departe de abuz.

Viziunea
noastră

Avem în vedere o lume mai bună, în care fiecare persoană are dreptul la o locuință decentă, activități semnificative, relații satisfăcătoare și sănătate pentru a se bucura de viață.

Misiunea
noastră

Împreună, ne propunem să facem o diferență pozitivă în viața femeilor și a copiilor care se confruntă cu abuzuri domestice și a familiilor fără adăpost.

Angajamentul
nostru

De la formarea competențelor la crearea unor locuri de muncă la locuințe la prețuri accesibile – zonele noastre de concentrare oferă o oportunitate reală de a îmbunătăți calitatea vieții pentru mii de familii.

Valorile noastre

1. Respect

Respectăm valorile și convingerile oamenilor cu și pentru care lucrăm și acționăm ținând cont de situația lor. Ne pasă!

2. Integritate

Respectăm principii puternice; ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile, procesele și rezultatele noastre și ne așteptăm la același lucru de la părțile interesate. Ne onorăm angajamentele.

3. Colaborare

Credem că suntem mai puternici atunci când lucrăm împreună în cadrul echipei noastre și împreună cu partenerii și voluntarii noștri. Cu toții ne unim forțele pentru un impact mai mare.

4. Inovație

Suntem antreprenori; avem curajul și creativitatea de a urmări idei unice care au potențialul de a depăși granițele. Gândim în perspectivă și avem rezultate.

5. Divertisment

Aspirăm să ne conectăm, să răspândim bucurie și emoție în tot ceea ce facem. Din pasiune, ne străduim să obținem rezultate pozitive și durabile.

Echipa noastră

Fondatorul și președintele Casei Ioana, este Ian Tilling, MBE și conduce organizația și echipa de personal. Avem 5 angajați cu normă întreagă și o echipă de profesioniști și voluntari pro bono care oferă o contribuție vitală la toate serviciile pe care le oferim.

Ian Tilling
Director (pro bono)
Andreea Gheorghe
Manager General
Nicoleta Dinu
Coordonator Training
Kristina Kristoff
Asistent social principal
Mihaela Tiron
Asistent social practicant

Consiliul Director

Asociația Casa Ioana este guvernată de un consiliu de administrație ai căror membri provin dintr-o gamă variată de medii . Consiliul este format din 5 membri voluntari care își dedică abilitățile și experiențele pentru dezvoltarea organizației și se asigură că serviciile sunt furnizate la un standard înalt.

Mona Opran
Director de dezvoltare la Junior Achievement Romania
Oliver Meister
Director la Relario AG, Director la Forsage Holdings
Adriana Suba
Antreprenor
Phil Bennet
Vice-președinte la Casa Ioana, Antreprenor
Ian Tilling
Președinte și director la Casa Ioana

Ambasador Internațional al Bunăvoinței

Bradley C. Birkenfeld
Fost profesionist al industriei finanțelor și Autor de succes

De ce abuz domestic și familii fără adăpost ?

Violența domestică afectează în fiecare zi oamenii din întreaga lume și mediile sociale, atât în ​​situații normale, cât și în situații de criză. Statisticile ONU arată că, la nivel global, una din trei femei este victima agresiunii fizice. Cu toate acestea, în perioade de criză, cazurile de violență domestică tind să escaladeze pe fondul unor tensiuni ridicate. Criza actuală cauzată de pandemie nu face excepție, mai ales într-o țară precum România în care, din păcate, abuzul familial este adesea normalizat. În 2019, poliția română a înregistrat 44.094 de cazuri de violență domestică și 51 de decese. Aceasta înseamnă că aproape în fiecare săptămână o româncă a fost ucisă.

Statisticile din 2018 arată că 24% dintre femeile din România au suferit o formă de violență din partea partenerului lor, în timp ce 28% dintre ele cunosc alte victime printre prieteni și rude. Doar 47% dintre femeile chestionate erau conștiente de legislația care le protejează de violența domestică și 74% nu cunoșteau existența unui sistem specializat de sprijin.

În ultimul an, am asistat la teribila conexiune a violenței domestice și a lipsei de adăpost – ambele fenomene fiind prezente înainte de pandemie, dar au devenit mai urgente odată cu declanșarea pandemiei. Nivelurile ridicate de stres au dus la o creștere a comportamentului abuziv, în timp ce ordinele de ședere la domiciliu au făcut dificil ca supraviețuitorii să caute ajutor. Căderea economică cauzată de virus îi împinge, de asemenea, pe mulți să își piardă locurile de muncă, să rămână fără adăpost și să trăiască în medii nesigure.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse (ANES) a subliniat că numărul de apeluri către linia specială dedicată raportării cazurilor de violență domestică s-a dublat în prima lună de izolare (în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut). Deoarece o nouă generație suferă de ororile violenței domestice, efectele izolării vor continua probabil chiar și după ridicarea restricțiilor de circulație.

Insecuritatea locuințelor este un factor semnificativ în decizia multor victime ale violenței domestice de a rămâne în relații abuzive și în expunerea continuă a prea multor copii la violență.

Lipsa de locuințe la prețuri accesibile din București face mai dificil procesul pentru cei care se confruntă cu violență în familie să părăsească persoana care le provoacă rău. Pentru a rupe acest ciclu de violență – un ciclu care se extinde adesea de-a lungul generațiilor – suntem dedicați să îi sprijinim pe cei mai expuși riscului și să îi împuternicim să creeze noi începuturi – departe de abuz.