Împreună, putem deschide ușa larg către:

 • cazare sigură pentru femeile și copiii care fug de abuzul domestic și de traiul pe străzi
 • asistență psihosocială cuprinzătoare care permite femeilor și copiilor lor să devină independenți
 • susținere durabilă care oferă noi începuturi – departe de abuz

Pentru detalii, vă rugăm s-o contactați pe Andreea Gheorghe la +40 760 249 389 sau prin e-mail la [email protected]

Oriunde există o nevoie umană, există ȘANSA de a fi BUN și de-a ADUCE O SCHIMBARE.– Kevin Heath

La Casa Ioana, am asistat mii de femei și copii care ni s-au adresat încercând să scape de violența domestică. Ajută-ne să fim acolo pentru fiecare femeie și copil care are nevoie de noi, donând azi.

Poți dona online sau poți depune suma pe care vrei s-o donezi la orice sucursală Raiffeisen Bank. Ai nevoie doar de buletin, suma pe care vrei s-o donezi și de informațiile bancare ale Casei Ioana.

Cu 5€ pe lună poți asigura asistență emoțională unui copil.
90% din cazurile de abuz domestic se produc de față cu un copil. Contribuția ta lunară poate ajuta copiii să treacă peste trauma experimentării sau asistării la violența domestică.
Cu 10€ pe lună poți reda independența unei femei.
Femeile sunt deseori obligate de agresorii lor să renunțe la slujbă sau trebuie să-și părăsească serviciul când fug de agresor. Donația ta lunară poate oferi consiliere financiară, consultanță pentru angajare precum și formarea competențelor pentru a ajuta o femeie să-și recapete independența și să se întoarcă pe piața muncii.
Cu 15€ pe lună poți oferi un pachet de urgență pentru o femeie care sosește la refugiu.
Zilnic vin la centrul nostru femei care evadează din situații ce le pun viața în pericol. Multe dintre ele de-abia dacă mai au altceva în afară de hainele de pe ele. Darul tău constant poate oferi articole de toaletă și îmbrăcăminte pentru a ajuta o femeie să treacă de primele sale zile în centru.
Cu 25€ pe lună poți oferi unui copil mese hrănitoare timp de o săptămână.
Familiile strâmtorate financiar sunt deseori nevoite să cumpere mâncare slab nutritivă și ieftină pentru copiii lor. Cadoul tău periodic poate oferi mese hrănitoare constante unui copil atât timp cât stă în centru precum și pachete cu mâncare pentru școală.

Sponsorizați un copil?

Până la 22 de copii locuiesc în Casa Ioana în orice moment și avem nevoie de ajutorul tău pentru a-i  sprijini în mod corespunzător! Costă 150 EUR pe lună pentru a oferi cazare sigură, mese nutritive și sprijin psihosocial profesional pentru fiecare copil care locuiește în Casa Ioana.

Știm că este o cerere importantă, dar dvs. sau familia dvs.,  puteți acoperi acest cost sponsorizând un copil pentru 125 de Ron pe lună timp de un an? Puteți efectua o plată unică sau împărțiți costul în 12 plăți lunare.

Când vă alăturați programului de sponsorizare Casa Ioana, faceți o diferență reală și deveniți parte a soluției în transformarea vieții unui copil. Vă rog, luați câteva momente, chiar acum, pentru a vă arăta sprijinul pentru Casa Ioana și munca noastră de schimbare și salvare a vieții femeilor și copiilor aflați în centrul nostru.

Pentru detalii, puteți contacta pe Andreea Gheorghe la +40 760 249 389 sau prin e-mail la [email protected]

Transfer Bancar

Cu o viață tot mai aglomerată, poate fi greu să găsești timp pentru a deveni voluntar. Cu toate acestea, beneficiile voluntariatului sunt enorme pentru tine, familia ta și comunitatea ta. Voluntariatul la Casa Ioana te poate ajuta să îți găsești prieteni, să ajungi la comunitate, să înveți noi abilități și chiar să avansezi în carieră. Echipa noastră de voluntari dedicați își oferă timpul și abilitățile pentru a ne sprijini activitatea. Ele fac o diferență uriașă pentru Casa Ioana.

 • Raiffeisen Bank S.A.
 • Sucursala Brâncoveanu: Şoseaua Olteniţei 56, Sector 4, București, România
 • Asociaţia Casa Ioana
 • Cod SWIFT: RZBRROBU
Conturi IBAN:
 • Cont RON: RO81RZBR0000060008694500
 • Cont EURO: RO26RZBR0000060008694617
 • Cont USD: RO98RZBR1234560019045452
CUI: 8200969 – Asociația Casa Ioana

Debit Direct

Debitul direct este o donație lunară de o sumă pe care o alegi tu, pe care banca ta o retrage automat din contul tău bancar într-o anume zi a lunii. Nu sunt adăugate comisioane. Donațiile tale sunt retrase pe o perioadă stabilită în prealabil, căreia îi poți pune oricând capăt.

Poți crește sau diminua suma donată oricând.

Donații Directe

Vino să facem cunoștință la Casa Ioana din București! Poți face o donație și ne poți vedea în acțiune! Vezi datele noastre de contact. Biroul este deschis de luni până vineri între 9.00 – 17.00

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit

Poți redirecționa 3,5% din impozitul pe venit al anului precedent completând formularul 230.

Nu ai costuri adiționale și reprezintă pentru noi o sursă importantă de venit. Împreună, putem crea noi începuturi – departe de abuz!

Uneori ajunge un singur gest de bunătate și grijă pentru a schimba viața cuiva.

Dacă înregistrezi venituri:

– dintr-un salariu sau din mai multe

– din pensie

– din activități independente/ activități agricole, impozitate pe baza normelor de venit

– din activități independente desfășurate pe baza contractelor de activități sportive, pentru care taxa este reținută în avans

– din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net este definit într-un mod real

– din transferul dreptului de folosință a bunurilor, pentru care venitul net este definit pe baza ratelor forfetare ale cheltuielilor sau pe baza venitului

Atunci legea îți permite să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către Casa Ioana!

Termenul limită pentru depunerea Formularului 230 este 25 mai al fiecărui an.

 1. Completează Formularul 230

Descarcă Formularul 230 în format pdf

 • Completează Secțiunea 1 (Date de identificare a contribuabilului)

 • Dacă dorești să redirecționezi 3,5% pentru doi ani, bifează cu un x căsuța respectivă din Secțiunea II (opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani). Astfel, nu va fi nevoie să-ți reînnoiești opțiunea pentru anul următor.

 • Nu scrie suma donată în Secțiune deoarece autoritatea fiscală o va calcula în locul tău.

 • Semnează formularul

Notă: Dacă ești liber-profesionist, poți completa de asemenea Formularul 230 pentru a redirecționa 3,5% din impozitul pe venit.

Poți depune Formularul 230 în mai multe moduri:

 • la Casa Ioana, personal sau prin poștă/curier la Șoseaua Olteniței nr 39-41, Sector 4, București, cod poștal 041294 iar noi îl vom depune la biroul fiscal corespunzător

 • la autoritatea fiscală locală conform adresei de pe buletinul tău, personal sau prin poștă/curier

 • prin serviciul online ANAF “Spațiul Privat Virtual” dacă ai o semnătură electronică

 • Nu poți depune mai multe formulare la biroul fiscal, dar le poți trimite Casei Ioana iar noi le putem depune împreună cu un formular acceptat de biroul fiscal care ne atestă drept organizație beneficiară.

Poți căuta biroul tău fiscal aici.

Poți citi Legea Nr. 571/22.12.2003 referitoare la Codul Fiscal aici.

Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei tale

Dacă reprezinți o companie, Legea Sponsorizării îți permite să redirecționezi 20% din impozitul pe profit al companiei tale către un furnizor de servicii acreditat cum este Casa Ioana. Acest tip de sponsorizare este foarte important pentru noi deoarece ne asigura o susținere financiară durabilă și ne oferă șansa de a intra în legătură cu sectorul profit pentru a crea o bază solidă pentru colaborare.

COMPANIA TA POATE SUSȚINE CASA IOANA REDIRECȚIONÂND 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT, CONFORM LEGII SPONSORIZĂRII!

Abuzul domestic ucide aproape săptămânal o femeie – Poliția Națională Română

Compania sau firma ta pot aduce o mare schimbare în viețile femeilor și copiilor confruntați cu violența domestică și lipsa unui adăpost, oferind noi începuturi – departe de abuz.

Te rugăm ajută-ne în efortul de salvare și schimbare a vieților prin donația ta de 20% a taxei pe profit deoarece o buna parte din filantropia multinațională reprezintă o afacere profitabilă și va aduce beneficii pe termen lung atât investitorilor cât și ONG-urilor sprijinite.

Casa Ioana este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu numărul 70/1995 și în Registrul ANAF în conformitate cu Decizia 25075/08.04.2019.

A da nu înseamnă a face o donație. Înseamnă a crea o diferență. – Kathy Calvin, Președinta Fundației UN

Compania ta poate redirecționa 20% din impozitul pe profit – până la 7,5% din cifra de afaceri – către Casa Ioana pe baza unui Contract de Sponsorizare.

Pentru orice sumă care depășește această limită, compania ta poate deduce diferența din următoarele perioade fiscale de până la 7 ani. Sponsorizarea ta poate fi trimestrială sau anuală și va fi dedusă din taxa pe profit pentru perioada respectivă.

Exemplu:

Cifra de afaceri

25.000.000 RON

Venit impozabil

6.000.000 RON

Taxă pe profit (16%)

960.000 RON

20% din taxa pe profit

192.000 RON

7.5% din cifra de afaceri

187.500 RON

Suma maximă care poate fi redirecționată

187,500 RON

Descarcă Contractul de Sponsorizare al Casei Ioana de aici. Completează formularul în dublu exemplar, semnează-l și apoi trimite-l către Casa Ioana la Șoseaua Olteniței nr 39-41, București 041294. Casa Ioana va contrasemna documentul și îți va trimite înapoi unul dintre cele două exemplare originale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm s-o contactați pe Andreea Gheorghe on +40 760 249 389 sau prin e-mail la: [email protected]

Ofer pentru că o mică contribuție de la mine poate
face o mare diferență pentru ceilalți