to recognise the phenomenon, to identify abusive behaviour and to take action to support victims.
Call 112 if you or someone you know is in danger
Our latest Facebook posts
✨O scurtă retrospectivă a lunii ianuarie și a activităților pe care le-am desfășurat:
❤️Am publicat scurte articole de awareness referitoare la violența domestică, aducând în prim plan liniile de sprijin de la nivel național pentru victimele violenței domestice, dar și cum putem recunoaște violența psihologică, economică, cât și spirituală. Am vorbit, de asemenea, despre manipularea de tip gaslighting și formele pe care le poate lua, cât și despre autosabotaj și ce putem face pentru a identifica propriile tipare comportamentale.
❤️A avut loc prima întrunire a Consiliului Director cu scopul de a seta obiectivele pentru anul 2025.
❤️Ne-a trecut pragul Alma Nicole Boiangiu, actriță și muzician, împreună cu partenerul ei, Ciprian Iacob. Împreună, pregătim o surpriză pentru a marca cei 30 ani de activitate pe care Asociația îi va împlini în luna iulie a acestui an.
❤️Cei doi asistenți sociali din echipa noastră au avut prilejul de a discuta cu Directorul Executiv @asociatia.carusel Marian Ursan, despre obiectivele proiectului european Solace-Cee. Totodată, aceștia au vizitat și Centrul Comunitar Grivița Cișmigiu, unde coordonatorul, Florin Păunescu, le-a prezentat activitatea centrului care vine în sprijinul persoanelor care se confruntă cu sărăcia extremă și alte vulnerabilități asociate acesteia.
❤️Am participat la 2 ediții de Big British Bucharest Quiz unde ne-au fost alături Golden Blitz, Sezamo.ro, Secrets of Africa: beauty & massage, KAYA Holistic
... See MoreSee Less
- likes love 8
- Shares: 0
- Comments: 1
1 CommentComment on Facebook
<3 <3
𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐚𝐛𝐨𝐭𝐚𝐣𝐮𝐥 se referă la gânduri și comportamente, mai precis la tipare comportamentale, prin care, în mod conștient sau inconștient, creăm obstacole 🚧 sau interferăm cu bunăstarea noastră 🧘 pe termen lung și scurt ⏳. Aceste comportamente ne țin pe loc, blocați. 🚫
Deși autosabotajul poate părea ușor de observat din exterior, pentru persoana care repetă aceste tipare comportamentale cel mai probabil nu este evident. Aceste tipare sunt motivate inconștient de frici adânc înrădăcinate 😨, cum ar fi frica de eșec️ sau de succes 🌟, sau de credințe personale negative ❌, precum încrederea de sine scăzută 😔.
Poate părea contraintuitiv faptul că subconștientul nostru ar sabota încercările noastre de a avea o viață fericită și împlinită 😊✨, însă este bine să ne reamintim că rolul subconștientului nostru este de a ne proteja de riscurile percepute ⚠️, chiar dacă asta înseamnă protejarea și de ceea ce avem nevoie să facem pentru a ne îndeplini visele.
Astfel, acest sabotaj mental 🧠 are scopul de a ne proteja de fricile noastre cele mai adânci, precum respingerea 😞, eșecul ❌ sau umilirea 😔. Sabotajul mai are rolul de a pune în acord realitatea noastră internă cu cea externă: cu alte cuvinte, dacă am internalizat credințe limitative despre propria persoană – de exemplu: „sunt slab”, „nu pot 🚫”, „nu voi reuși 🚷”, „nu pot avea o relație mai bună ❤️”, „nu voi face față” – mă voi autosabota în privința succesului, dacă simt că a reuși nu se încadrează în ceea ce cred despre mine.
S-ar putea să nu fie ușor să identificăm tendințele sau comportamentele noastre de autosabotaj, acestea fiind atât de înrădăcinate în noi, încât să credem că pur și simplu fac parte din cine suntem. Am putea crede că suntem rușinoși 😳 sau că nu ne interesează o carieră 💼, când, de fapt, la nivel inconștient, ne blocăm reușitele sociale, relaționale sau profesionale din cauza unor frici fundamentale. 😟
Dacă, atunci când te gândești la ceea ce ți-ai dori să realizezi, primele tale gânduri sunt negative sau demotivante, s-ar putea să ai anumite tipare de gândire autosabotante. 🧠💔
𝐂𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐟𝐚𝐜𝐞?
💫 𝑰𝒅𝒆𝒏𝒕𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒏𝒖𝒎𝒆𝒔̦𝒕𝒆 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒎𝒆𝒏𝒕𝒆𝒍𝒆: recunoașterea comportamentelor de autosabotaj este primul pas spre modificarea lor.
💫 𝑪𝒉𝒆𝒔𝒕𝒊𝒐𝒏𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒈𝒂̂𝒏𝒅𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒏𝒆𝒈𝒂𝒕𝒊𝒗𝒆: după identificarea lor, urmează punerea lor sub semnul întrebării. Te poți întreba: „Am motive concrete pentru care să cred că așa stau lucrurile/așa vor sta lucrurile?” De multe ori, gândurile noastre negative sunt mai degrabă înrădăcinate în presupuneri sau experiențe anterioare decât în realitatea momentului.
💫 𝑳𝒖𝒄𝒓𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒍𝒂 𝒄𝒓𝒆𝒔̦𝒕𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒊̂𝒏𝒄𝒓𝒆𝒅𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒊̂𝒏 𝒔𝒊𝒏𝒆: tratează-te cu înțelegerea și compasiunea pe care le-ai acorda unui prieten. Lucrează la acceptarea faptului că avem cu toții defecte sau dificultăți și că perfecționismul este o altă față a autosabotajului. Când ne propunem să fim perfecți, vom fi întotdeauna dezamăgiți de noi înșine, deoarece nimeni nu este perfect.
💫 𝑷𝒆𝒕𝒓𝒆𝒄𝒆 𝒕𝒊𝒎𝒑 𝒄𝒖 𝒐𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒕𝒆 𝒔𝒖𝒔𝒕̦𝒊𝒏 și care îți cresc încrederea în sine și fă activități care îți stimulează creativitatea și încrederea în propriile puteri.
💫 𝑺𝒆𝒕𝒆𝒂𝒛𝒂̆ 𝒐𝒃𝒊𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒓𝒆𝒂𝒍𝒊𝒔𝒕𝒆: ia obiectivele pe care ți le-ai propus și împarte-le în task-uri mici, mai abordabile. În felul acesta, schimbările și țelurile sunt mai ușor de imaginat și de atins. Astfel, putem rămâne motivați mai mult timp, contribuind zi de zi cu pași mici la îndeplinirea unui obiectiv mare, care să ne ducă mai aproape de viața pe care vrem să o trăim.
❤️Mulțumim colegului nostru, Călin Ion, asistent social, cu formare și în Psihoterapie Experiențială, pentru ideile furnizate.
... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
🕊️💔Abuzul spiritual reprezintă distorsionarea și exploatarea autorității spirituale pentru a manipula, răni și controla o altă persoană, de obicei prin inducerea fricii și a rușinii. În esență, este vorba despre folosirea principiilor spirituale sau religioase pentru a constrânge o persoană să facă lucruri pe care nu le dorește sau care îi fac rău. Acesta implică utilizarea argumentelor spirituale sau a principiilor, fie din viața abuzatorului, fie din viața victimei, pentru a justifica comportamente dăunătoare.
👫Abuzul spiritual poate apărea în diverse contexte, inclusiv în relațiile de cuplu. Deși acest tip de abuz nu este fizic, el poate fi adesea asociat cu alte forme de abuz, precum cel emoțional sau fizic.
Abuzul spiritual poate manifesta diverse forme, iar câteva exemple sunt:
❌ Abuzatorul poate răstălmăci și utiliza împotriva victimei credințele sale spirituale sau religioase.
❌ Folosirea textelor religioase sau a credințelor pentru a justifica alte forme de abuz, precum abuzul fizic, sexual sau financiar.
❌ Utilizarea credințelor spirituale sau religioase pentru a constrânge victima să întrețină relații sexuale.
❌ Abuzarea credințelor religioase pentru a convinge victima să cheltuiască resurse financiare într-un mod nedorit.
❌ Folosirea credințelor spirituale pentru a justifica umilirea sau bullying-ul.
😞Poți experimenta abuz spiritual dacă partenerul tău folosește credințele religioase sau spirituale pentru a controla aspecte ale vieții tale, cum ar fi: felul în care te îmbraci, comportamentul tău, comportamentul tău sexual, deciziile pe care le iei, dorința de a avea sau nu copii sau modul în care îți gestionezi banii.
📞Nu ezita să apelezi la resursele disponibile, precum consilierea psihologică, atât la Direcțiile Generale de Asistență Socială, cât și la ONG-urile specializate în oferirea de suport pentru victimele violenței domestice.
📞 Numărul național gratuit: 0800 500 333 – disponibil 24/24.
#abuzspiritual #formedeabuz #suportvictime #ajutorpsihologic #LibertatePersonală
... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
🤝🌍Săptămâna aceasta, cei doi asistenți sociali din echipa noastră au avut prilejul de a discuta cu Directorul Executiv CARUSEL Marian Ursan, despre obiectivele proiectului european Solace-Cee și de a transmite invitația următoarei întâlniri cu ONG-urile cât și cu serviciile sociale locale în vederea unei potențiale colaborări pe proiect.
🏠Totodată, am avut bucuria de a vizita și Centrul Comunitar Grivița Cișmigiu, unde coordonatorul, Florin Păunescu, ne-a ajutat să înțelegem mai bine activitatea centrului care vine în sprijinul persoanelor care se confruntă cu sărăcia extremă și alte vulnerabilități asociate precum lipsa actelor de identitate și a asigurării medicale, locuirea precară și lipsa accesului la utilități (apă curentă, electricitate, încălzire), afecțiuni medicale severe.💔
❤️Printre serviciile oferite de ei se numără asistență socială, socializare, educație financiară și educație pentru sănătate, precum și hrană caldă 🍲, posibilitatea de a face duș 🚿, de a se tunde ✂️, de a-și spăla hainele 👕👖 sau de a primi altele la schimb 🔄, precum și îngrijire medicală. 💉
🩺💬Florin ne-a prezentat și cabinetul medical unde l-am cunoscut și pe medicul centrului cu care am discutat despre nevoile persoanelor vulnerabile și importanța unui serviciu medical într-un astfel de centru social, cât și despre experiența și provocările din acest domeniu.
😊Mulțumim Marian Ursan și Păunescu Florin pentru buna colaborare!
#colaborare #proiecteeu #solidaritate #asistențăsocială #AjutorComunitar #sănătatepentru
... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
🥳Diseară ne revedem la Big British Bucharest Quiz! Asociația Casa Ioana este beneficiara tombolei de caritate, iar cei care donează vor putea câștiga în aceasta seară:
💫Acces timp de o lună la clase de activități, pentru o persoană, oferit de KAYA Holistic
💫Pungă cu produse cadou oferită de Sezamo.ro
💫O sesiune de masaj oferită de Secrets of Africa: beauty & massage
💫Monopoly Rolling Stones
💫Jucărie
💫Detergent!
🎉Dacă doriți să vă alăturați distracției, vă rugăm să rezervați o masă prin e-mail la [email protected] sau trimițând un mesaj Whatsapp la 0728 910 049.
#quiz #bucharestquiz #fundraisingevent #charity
... See MoreSee Less
0 CommentsComment on Facebook
SOLACE CEE - Colaborarea unică va aduce inovații sociale unice pentru a pune capăt lipsei de adăpost
Zilele acestea a avut loc la Košice prima întâlnire a unui consorțiu din Europa Centrală și de Est format din organizații care lucrează cu persoane fără adăpost pentru a dezvolta în comun servicii sociale și de sănătate integrate.
În următorii 3 ani, Casa Ioana - România, Fundația pentru Sănătate și Dezvoltare Socială - Bulgaria, Serviciul de Caritate Maghiar al Ordinului Malta (HCSOM) - Ungaria, Fundația Housing First - Polonia, Institutul Metropolitan de Cercetare Budapesta - Ungaria, Fundația DEDO - Slovacia și All for the Family - Slovacia vor dezvolta servicii inovatoare în acest domeniu.
Această colaborare unică este susținută de Comisia Europeană și este inițiată și condusă de Fundația DEDO, care va implementa proiectul SOLACE CEE în două orașe, Košice și Prešov. În total, Comisia Europeană sprijină 4 proiecte în cadrul apelului pentru inovare socială, în Slovacia un proiect asemănător a primit pentru sprijin pentru a doua oară din partea Comisiei.
„Scopul nostru este de a crea servicii sociale și de sănătate integrate în ambele orașe, venind în completarea abordării complexe de a pune capăt fenomenului persoanelor fără adăpost din rândul familiilor – de la locuință, la suport și găsirea unui loc de muncă – pe care o implementăm în Slovacia de Est”, a afirmat Alena Vachnová. „În munca noastră, încercăm să folosim metode testate pe care le aducem și le implementăm în Slovacia, cu scopul de a pune capăt fenomenului persoanelor fără adăpost, nu doar de a gestiona fenomenul.”
News about homelessness
Three social centres in Sector 1 available for homeless people throughout the cold season (11/01/2021)
The City Hall of Sector 1 announced that the [...]
Three social centres in Sector 1 available for homeless people throughout the cold season (11/01/2021)
The City Hall of Sector 1 has announced that homeless people will be housed in the City Hall's social centres during the period of bad weather conditions. At the same time, Sector 1 local police officers will step up patrols on the streets to identify homeless people who may be affected by the cold temperatures this season.
I'm among the most exposed at Covid. Where homeless people live during the pandemic (14.12.2020)
If they don't get the help they need, homeless people become - for the duration of the pandemic - a danger to themselves and others.
Social shower for homeless women in Bucharest: "It's a way to regain their dignity"
Read full story: Social shower for homeless women in Bucharest: "It's a way to regain their dignity" (05.12.20)
Emergency centre for homeless people opened in the Capital on Friday! (20.11.2020)
"With the arrival of the cold season, a new temporary emergency shelter for people living on the streets is opening today in the Capital, within the General Directorate of Social Assistance of the Municipality of Bucharest. The shelter has a capacity of 33 places and will operate at the address of 124 Fundeni Road, sector 2.
What happens to homeless people during the coronavirus outbreak. How you can help (30.03.2020)
The City Hall has allocated about 950 places for homeless people during the coronavirus crisis, following the provisions of Military Ordinance 3. This number is insufficient for all the people on the street, but on the other hand, there are many who refuse accommodation in centres.
900 accommodation places for homeless people. Gabriela Firea: Let the citizens of Bucharest inform us about the presence of people sleeping on the streets (25.03.2020)
Three social centres in Sector 1 available for homeless people throughout the cold season (11/01/2021)
The City Hall of Sector 1 has announced that homeless people will be housed in the City Hall's social centres during the period of bad weather conditions. At the same time, Sector 1 local police officers will step up patrols on the streets to identify homeless people who may be affected by the cold temperatures this season.
I'm among the most exposed at Covid. Where homeless people live during the pandemic (14.12.2020)
If they don't get the help they need, homeless people become - for the duration of the pandemic - a danger to themselves and others.
Social shower for homeless women in Bucharest: "It's a way to regain their dignity"
Read full story: Social shower for homeless women in Bucharest: "It's a way to regain their dignity" (05.12.20)
Emergency centre for homeless people opened in the Capital on Friday! (20.11.2020)
"With the arrival of the cold season, a new temporary emergency shelter for people living on the streets is opening today in the Capital, within the General Directorate of Social Assistance of the Municipality of Bucharest. The shelter has a capacity of 33 places and will operate at the address of 124 Fundeni Road, sector 2.
What happens to homeless people during the coronavirus outbreak. How you can help (30.03.2020)
The City Hall has allocated about 950 places for homeless people during the coronavirus crisis, following the provisions of Military Ordinance 3. This number is insufficient for all the people on the street, but on the other hand, there are many who refuse accommodation in centres.
900 accommodation places for homeless people. Gabriela Firea: Let the citizens of Bucharest inform us about the presence of people sleeping on the streets (25.03.2020)
European Project
Joint Venture
This Erasmus + funded project aims to build a fairer and more inclusive society through new ways of working together, involving entrepreneurs and [...]
Joint Venture
This Erasmus + funded project aims to build a fairer and more inclusive society through new ways of working together, involving entrepreneurs, people at risk of exclusion, NGOs and the business world.
The central focus is to create entrepreneurial teams to support people at risk of exclusion and provide them with tools to generate original business ideas and bring the concept to fruition in an efficient and straightforward way.
The six partners from five countries - UK, Spain, Bulgaria, Romania, Italy - are all NGOs and business consultants specialising in developing training materials, entrepreneurship and business incubation, including working with people from disadvantaged backgrounds.
During the 30 months of the project a series of training materials and an incubation process for potential entrepreneurs will be developed and tested on 9 new business concepts/ideas.
There will be opportunities for companies and business professionals, trainers, mentors, NGOs and future entrepreneurs to participate in the project at different stages. The project materials will be available as a free open resource for wide use.
Click here to access the project website.
News about domestic violence
Domestic violence
Domestic violence also known as domestic violence (abbreviated as DV) , domestic abuse, family abuse, marital/conjugal abuse or intimate violence [...]
Domestic violence
Domestic violence, also known as domestic violence (abbreviated DV), domestic abuse, family abuse, marital/conjugal abuse or intimate partner violence (abbreviated VI), can be broadly defined as an abusive behavioural pattern of one or both partners in an intimate relationship such as marriage, cohabitation, family, friendship or cohabitation. Domestic violence takes many forms such as physical assault (actual or threatened), sexual abuse, emotional abuse, excessive control, dominance, intimidation, stalking, passive/concealed abuse (e.g. neglect) and economic deprivation.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Violen%C8%9B%C4%83_%C3%AEn_familie
Offenders can be monitored with electronic bracelets Offenders can be monitored with electronic bracelets | AUDIO (21/04/2021)
Those who have committed domestic violence and have a restraining order against them will be able to be monitored with electronic bracelets. The Chamber of Deputies has passed a bill long awaited by civil society. The bill will go to President Iohannis for promulgation.
https://www.europafm.ro/agresorii-vor-putea-fi-monitorizati-cu-bratari-electronice-audio/
How women in Romania lived through the pandemic (22.01.2021)
Economic and social tensions and measures that limit people's mobility and require them to spend much longer in the home have led to an increase in domestic violence, the majority of victims of which are still women. Both in Romania and in many other countries of the European Union and around the world, the number of cases of domestic violence has increased during the Covid-19 crisis, which is reflected in the number of complaints registered with the police and the number of calls to emergency services or to the counselling and support services offered by non-governmental organisations.
The link between money and domestic violence (14.01.2021)
We often don't make a direct connection between money and domestic violence, but financial education can play a powerful role in a survivor's story and help her get out of the abusive relationship or may even serve to prevent abuse in the first place.
https://aleg-romania.eu/tag/violenta-domestica/
During the pandemic, women and children are at greater risk of domestic violence (10.12.2020)
In the context of isolation at home, limited contact with members of the social network, work at home, school closures, lack of leisure facilities and financial insecurity, it has been observed that family relationships tend to become increasingly strained, increasing the vulnerability of children and women and the risk of being exposed to domestic violence.
Home is a dangerous place or about the trap of domestic violence (25.11.2020)
There is a vicious circle of domestic violence that can rarely be broken from the outside and often continues as long as the victim remains alive.
Domestic violence: 4,856 provisional protection orders in 7 months. 96% of perpetrators are men (12.09.20)
In the first seven months of the year, police officers issued 4,856 temporary protection orders under the Law on Preventing and Combating Domestic Violence, targeting 5,040 perpetrators of violence, mostly men. Of these orders, 2,293 were confirmed by prosecutors.
Violence and discrimination (14.08.2020)
Even now, in many villages, the woman walks two steps behind the man when the two go to a wedding, baptism or church.
https://www.dw.com/ro/violen%C8%9B%C4%83-%C8%99i-discriminare/a-54560800
Domestic violence in Romania: "A silent witness who does not take action becomes an accomplice to abuse" (14.08.2020)
Experts in combating domestic violence spoke in detail about what we can do when we see or hear of domestic violence.
Why are electronic bracelets needed for violent men? (22.06.2020)
If protection orders were monitored electronically, some cases of domestic violence would not turn into crimes.
What would happen if the law banning us from talking about gender identity in schools passed (18.06. 2020)
Romania's Senate voted on Tuesday 16 June on an amendment to the education law that would ban - if enacted by the President - any reference to the concept of gender identity in schools and universities.